Livrare şi plată

1. Pentru livrarea produselor comandate pe site, ai la dispoziție următoarele variante:

a. Ridicare personală de la magazinul nostru:
- te rugăm să ne contactezi înainte de a ne vizita, pentru a-ți confirma statusul comenzii și disponibilitatea produsului în magazin.
Punct de lucru: Str. Izvor nr. 78, corp B, etaj 1, Sector 5, București.
Telefon: 0723.008.305 (Vodafone), 0762.105.009 (Telecom), 0770.613.806 (Digi Mobil).
Vezi aici mai multe detalii despre noi!

b. Livrare în București și Ilfov:
- prin curierat rapid (Team Courier, Fan Courier) sau prin agenții proprii de livrare.
- livrarea se va efectua în aproximativ 24 de ore de la confirmarea comenzii.
- costul de livrare afișat cand alegi să trimiți comanda (10 lei, TVA inclus) este estimativ. El poate varia în funcție de greutate și/sau valoare și îți va fi comunicat cu exactitate în momentul confirmării comenzii, anterior expedierii. Pentru comenzile din București și Ilfov de peste 200 de lei, livrarea este gratuită!

c. Livrare contra cost în România (fără București și Ilfov):
- prin curierat rapid (implicit cu Fan Courier, dar putem trimite prin orice alt curier cu care dorești să facem expedierea - util dacă tu ai deja un contract cu acesta).
- livrarea se va efectua în aproximativ 24 de ore de la confirmarea comenzii, în localitățile deservite de Fan Courier; pentru unele localități, livrarea se poate face mai întarziat, te vom informa în amănunt în momentul confirmării comenzii, anterior expedierii. Pentru localități neacoperite de rețeaua Fan Courier, expediem folosind serviciul Prioripost (livrare la ușa ta) de la Poșta Română.
- costul de livrare afișat când alegi să trimiți comanda (19 lei, TVA inclus) este estimativ. El poate varia în funcție de greutate și/sau valoare și în funcție de localitatea unde trebuie expediate produsele și îți va fi comunicat în momentul confirmării comenzii, anterior expedierii.
- în anumite momente din an (sarbători legale și campanii cu vânzări masive) sau în perioade cu condiții meteorologice nefavorabile, curierii pot întâmpina dificultăți și întârzieri în livrare.

2. Pentru plata produselor comandate pe site, ai la dispoziție următoarele variante:

a. Plata la sediul nostru în momentul ridicării personale a produselor:
Poți plăti în numerar sau contactless prin card bancar.

b. Plata ramburs curierului, în momentul recepționării produselor:
Curierul îți va înmâna în numele nostru chitanța de încasare. Banii vor ajunge la noi în contul nostru colector.

c. Plata prin ordin de plată, anterior expedierii comenzii:
Această variantă presupune livrarea după confirmarea efectuării plății în contul nostru. Pentru a efectua plata prin ordin de plată, îți vom transmite o factură proformă prin e-mail.
Datele pentru plată sunt: beneficiar MISS OFFICE SRL, cod fiscal RO30870582, cont IBAN RO09INGB0000999905360387 deschis la ING Bank. Te rugăm să specifici numărul comenzii sau proformei.

d. Plata online cu cardul bancar (în implementare):
Pentru plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa (Visa/Visa Electron) și MasterCard (Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure elaborat de serviciul ePayment. Acest sistem asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca și cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. Procesatorul de plăți cu cardul este Netopia Payments (MobilPay).

În oricare variantă, poți opta să facturăm noi costul de transport, acesta fiind menționat ca poziție separată pe factură (aceasta este varianta implicită) sau poți alege să facturăm doar produsele expediate, urmând să achiți tu separat cheltuielile de transport (variantă utilă în cazul în care tu ai un contract special cu un curier).